Gunnar Graugaard

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gunnar Graugaard er død.

Vi fik den triste meddelelse, da vi mødte på skolen mandag morgen den 15. april.

Gunnar Graugaard blev 64 år. Kun 1 1/2 år fik han til at nyde sit otium.

Han startede som lærer i Daugård i 1961-63. Fungerede derefter som førstelærer i Dybe-Ramme i knap 3 år, hvorefter han kom til Hedensted skole. I 1967 blev han udnævnt til viceinspektør og forblev i samme stilling, til han gik på pension 31. december 1994.

Gunnar Graugaard havde mange talenter. Han uddannede sig først som bankassistent. Senere gjorde han tjeneste ved flyvevåbenet efter uddannelse i Canada. Og han byggede huse - ombyggede gamle til smagfulde boliger.

Vi på skolen lærte ham at kende som lærer og kollega. Han var en meget dygtig underviser. I en årrække fungerede han som beskikket censor i faget matematik.

Han kunne lide børnene, og talrige er de beviser, han fik på, at de kunne lide ham. Ofte har vi set ham på vej til kontoret med en lille elev i hver hånd og en hale af unger efter sig.

Man siger, at mennesker kan forlade en arbejdsplads efter 20-30 år, uden at nogen opdager det. Sådan var det ikke med Gunnar Graugaard. Han havde en helt speciel evne, der parret med hans uforlignelige sans for at sige rammende og vittige replikker i næsten enhver situation gjorde, at han var skolens ubestridte sprogfornyer. Mange af hans pudsige kommentarer er i dag blevet mundheld på skolen.

Hans venlighed og hjælpsomhed har bidt sig fast - han vil blive husket, så længe nogen af os er ansat på skolen.

Vore tanker går til hans kone Ellen og sønnen Kim. De skal lære at leve med tabet.

Vi ved, det bliver svært.

Tidligere kolleger