Anmeldelse

Øvehæfte til Staveraketten - Morfemer 1, trin 4 / Øvehæfte til Staveraketten - Morfemer 2, trin 4 / Staveraketten facitliste - morfemer 1 + 2, trin 4

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Staveraketten" er et evalueringsmateriale med tilhørende øvehæfter. Det kan anvendes i folkeskolen fra 1. til 6. klasse. Det har været under udvikling igennem en længere årrække. Det bygger på en udviklingsmodel bestående af fem trin: Sproglig opmærksomhed, lydret stavning, lydfølgeregler, morfemer og beherskelse.

Nu foreligger de sidste to øvehæfter beregnet til trin fire - morfemer. I hæfte 1 arbejdes der med følgende områder: Brug af store og små bogstaver, deling af ord i rodmorfemer og bøjningsmorfemer samt udsagnsords og navneords endelser. I hæfte 2 drejer det sig om tillægsordsendelser, anvendelse af stedord, forstavelser, afledningsendelser, endelserne -ende og -ene, at binde ord korrekt sammen i sammensætninger, og er et ord et sammensat ord, eller består det af flere ord? Hvert hovedområde afsluttes med en "prøv dig selv"-side, hvor eleven kan teste sig selv.

Desuden er der udarbejdet en facitliste til hæfte 1 og 2, der kan anvendes af lærer eller elever.

Øvehæfterne er nu i A4-format med et overskueligt og indbydende layout.

Disse nye hæfter holder niveauet fra de tidligere udgivelser. Opgaverne er grundige og systematiske med gode indledninger og forklaringer. Sætninger og tekster til øvestoffet er tidssvarende. Grammatik kan være tørt stof, men her lægges der vægt på den anvendte grammatik, der letter stavning og skriftlig fremstilling.

Disse hæfter anbefales til brug i normalundervisningen i 5. og 6. klasse og til specialundervisning af de ældste elever samt til unge og voksne.

Powered by Labrador CMS