Anmeldelse

Reiffs rytmer

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Væk med kedelige klodser og besværlige barrégreb . masser af tips og tricks til at spille rytmeguitar". Sådan karakteriserer forfatteren meget kort og præcist indholdet af sin nyeste guitarbog.

Undervisningssystemet er med sin tætte sammenhæng mellem de anviste diagrammer, noder og tabulatorer og de medfølgende tre cd'er, hvor alle tricks og øvelser er indspillet, ganske enkelt fremragende og vil forhåbentlig vinde stor udbredelse. Enhver guitarspiller, meget eller lidt øvet, kan her finde overordentlig stor hjælp og inspiration i forhold til at forbedre spillet, gøre det mere musikalskt og brugbart i sammenspil med andre.

Reiff har stor erfaring at øse af og forstår på en meget fornuftig, pædagogisk måde at opbygge stoffet progressivt. Hele vejen gennem bogen er der tydelige angivelser af, hvad øvelserne kan bruges til, teoretiske overvejelser og ikke mindst angivelser af, hvordan den i forvejen dygtige guitarspiller yderligere kan dygtiggøre sig. Reiff går således hele vejen fra begynderinstruktion i guitarens opbygning til altererede akkorder og tritonuserstatninger i kapitlet sværvægtsjazz.

Her er angivelse af rigtig mange rytmiske figurer inden for snart sagt alle stilarter fra blues over reggae, country, funk og til hiphop.

For musiklæreren, der ikke lige til enhver tid kan anvise guitareleverne en nemmere måde at spille de "svære" akkorder på, der jo ofte sniger sig ind i sammenspilsnumrene, eller musiklæreren, der er mest tilbøjelig til at vise eleven en "calypso"-rytmefigur eller anslag på "to og fire", er der stor hjælp at hente hos Reiff.

Et meget anbefalelsesværdigt materiale.