The Thorn Tree

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle, der har rejst, kender vel 'Lonely Planet'-bøgerne, men alle er måske ikke klar over, at der også findes et Lonely Planet Website (www.lonelyplanet.com ), der indeholder et væld af nyttige informationer. Naturligvis får man ikke samme uddybende oplysninger og beskrivelser som i bøgerne - de skal jo fortsat sælges, men har man brug for korte facts, et oversigtskort over stedet eller ferietips fra andre, der har været samme sted, er dette website meget velegnet. På opslagstavlen The Thorn Tree kan man komme i kontakt med andre rejsende, og der er hurtig hjælp at hente fra andre brugere af stedet. En rejsende havde for eksempel problemer med et visum, og fra han bad om hjælp, til fire personer havde svaret, og problemet var løst, gik der under en time.

En anden fin kommunikation brugerne imellem finder sted via elektroniske postkort, der sendes til siden. Rejsende øser her af deres rejsetips og gode eller mindre gode erfaringer fra de steder, de opholder sig - af enhver art: Her advares for eksempel mod bid af kæmpeskildpadder på Prison Island i Kenya (den postkortskrivende tilføjer dog selv, at hun måske er lidt langsom, når hun ikke engang kan løbe fra en skildpadde), mens andre beskriver den rette måde at sikre sig en flyplads i de flyselskaber, der altid overbooker, eller kan fortælle, at en seværdighed ikke har åbent om torsdagen alligevel - eller at en bustur koster så og så meget, så man ikke skal lade sig snyde af chaufføren.

Med så mange forskelligartede bidrag er der selvfølgelig også en del oplysninger, man kan læse hurtigt hen over, men selv om man ikke umiddelbart står for at skulle rejse til den pågældende destination, får man hurtigt brugt en del tid på at læse bidragene - og i høj grad stimuleret sin rejselyst![[/span]]