Nej til ændrede skoletider i Paris

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoler i Paris-området får foreløbig ikke fri om lørdagen. Paris' rektorkontor har indtil videre opgivet at ændre skoletiderne i det franske folkeskolesystem.

Det er sket, efter at skoleråd i 89 procent af byens skoler - omfattende repræsentanter for lærere, forældre og borgmesterkontorer - ikke har vist nogen interesse for at lave om på de eksisterende skoletider. 60 procent af valgdeltagerne ville ikke tage stilling til de tre forslag, som rektorkontoret havde forelagt til afstemning. Det første forslag om at flytte skolegangen fra lørdag formiddag til om formiddagen onsdag, der er en traditionel skolefridag i Frankrig, fik blot 17,6 procent af stemmerne. Forslaget om at flytte den halve skoledag lørdag til onsdag med to fridage om eftermiddagen samlede 8,9 procent af stemmerne. Det tredje forslag om skolefri hver anden lørdag fik 10,4 procent.

Direktør for det parisiske rektorkontor Pascal Jardin siger, 'at debatten om skoletider ikke er forbi, men at den må føres på et mere civiliseret grundlag, for at man kan komme videre'. Han hentyder til de lange lærerstrejker og demonstrationer, der i de seneste måneder har grebet forstyrrende ind i det parisiske skoleliv.

Pascal Jardin erkender samtidig, at hans kontor 'måske ikke har valgt den bedste måde at tackle problemet på'.