Byråd tavs om fyringssag

Politikerne i Vordingborg sagde i sidste uge nej til en principiel diskussion om kommunens personalepolitik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Henrik Stanek

Byrådsmedlem Meta Fuglsang fra Socialistisk Folkeparti (SF) er så utilfreds med, at Vordingborg Kommune vil fyre tillidsmand Aage Carlsen fra Svend Gønge-skolen, at hun i sidste uge forsøgte at få sine kolleger i byrådet til at tage en principiel diskussion om kommunens personalepolitik.

Men det afviste borgmester Bent Pedersen. Personsager hører ikke til på et åbent byrådsmøde.

'Det er jeg godt klar over. Men enhver personsag er et symptom på, hvordan vores personalepolitik fungerer. Derfor ville jeg drøfte med de andre i byrådet, hvordan vi som arbejdsgivere udmønter den vedtagne personalepolitik', siger Meta Fuglsang.

På den lukkede del af byrådsmødet foreslog SF-politikeren, at økonomiudvalget udarbejder retningslinjer for, hvad kommunen skal gøre, når medarbejdere henvender sig med problemer på deres arbejdsplads, så de ikke som Aage Carlsen oplever at gå forgæves. Meta Fuglsang ville også have udvalget til at vurdere Aage Carlsens sag på ny. Men også disse forslag kom hun til at stå alene med, og det beklager hun.

'Når man tager en hurtig beslutning, må man også være parat til bagefter at overveje, om det nu også var den rigtige, både politisk og juridisk. Jeg ville mene, at jeg havde en rigtig god sag, hvis jeg skulle føre Aage Carlsens sag for Danmarks Lærerforening', siger Meta Fuglsang, der er advokatfuldmægtig.

I kølvandet på Svend Gønge-sagen har økonomiudvalget besluttet at hyre et konsulentfirma til at foretage en uvildig undersøgelse af arbejdsmiljø, ledelsesklima og overenskomstforhold i hele skolevæ-senet. Og udvalget er klar til at tage konsekvensen af de resultater, som undersøgelsen afdækker, svarede borgmester Bent Pedersen på et direkte spørgsmål fra byrådsmedlem John Bro fra Venstre.

LO taler med to tunger

I ugen op til byrådsmødet tog LO Sydsjælland Møn i en pressemeddelelse afstand fra, at Vordingborg Kommune vil fyre Aage Carlsen.

Ikke desto mindre holdt LO-sektionen med formand Arni Berg i spidsen blot to dage senere et møde med borgmester Bent Pedersen. De sidder begge i byrådet for Socialdemokratiet, og på mødet udtrykte Arni Berg og de fire andre repræsentanter fra LO, at de er tilfredse med deres samarbejde med kommunen.

Det fremgår af et brev, som borgmesteren efter mødet sendte til samtlige tillidsvalgte i kommunen. I brevet skriver Bent Pedersen, at han betragter den verserende sag med Aage Carlsen som et isoleret anliggende mellem Vordingborg Kommune og Danmarks Lærerforening. Samtidig lover han, at kommunen vil arbejde for en generel og høj sikkerhed i ansættelsen. Det gælder ikke mindst de valgte tillids- og sikkerhedsrepræsentanter.

'Det er ikke lige den oplevelse, vi står med. Hvis LO-gruppen har behov for at udtrykke, at den er glad for samarbejdet med Vordingborg Kommune, burde den gøre det alene og ikke sammen med borgmesteren. Nu kan han i stedet bruge LO til at sige til os: 'Der kan I bare se, her er nogle, der godt kan samarbejde med os'', siger Jonna Rolvung, der er formand for Lærerkredsen i Vordingborg.

-Henrik Stanek er freelancejournalist