At rejse er at leve

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At rejse er at leve. Det kan vi fuldt tilslutte os og har derfor kigget på forskellige netadresser med rejserelevans. Søger man korte faktaoplysninger om et land, er The World Factbook på CIA's hjemmeside www.cia.gov en god start. Her er der oplysninger om et lands størrelse og om geografiske og politiske forhold. Dog skal det nævnes, at Poul Nyrup Rasmussen - trods nylig opdatering af siden - ifølge CIA's oplysninger stadig er statsminister i Danmark.

Andre oplysninger om lande finder man ved at slå op i 'Det 21. århundredes leksikon' på siden www.solidaritet.dk/leksikon

Tvivl på alt, skriver folkene bag dette leksikon, der rummer over 2.500 opslag med over tre millioner ord om alle verdens 224 lande med kort, statistik og sammenligninger på tværs af landene af for eksempel børnedødelighed eller elever per lærer. Der er desuden over 500 biografier over danske og udenlandske personer, oplysninger om partier, bevægelser, græsrodsorganisationer og andre organisationer i ind- og udland samt definitioner på begreber inden for sociologi, psykologi, økonomi, filosofi, kunst, politik, arbejdsmarked. Er der brug for at lægge et budget inden rejsen - og det kan jo hænde - kan man begynde på www.rejse-guide.dk/. Her er der et godt udgangspunkt med priser på fly, rejsebureauer og links til rejseforsikring med mere. Hvis rejsen skal foretages i bil, er siden www.shellgeostar.com/share/ et godt alternativ. På siden kan man også søge på ferieboliger rundt om i Europa.

I matematikundervisningen kan man måske få brug for følgende side med valutakurser: www.valutakurser.dk/. Vil man også have kurserne regnet ud, klarer siden www.oanda.com/convert/cheatsheet det for én. Men hvad betyder valutakurser, når man på siden www.economist.com/markets/bigmac lynhurtigt kan få overblik over købekraft - målt i hvad en Big Mac koster i de respektive lande.