Yderst tilfredsstillende aftale

Hovedstyrelsen godkendte mandag børnehaveklasseledernes overenskomst

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Jeg er yderst tilfreds, tallene er landet et godt sted', lød kommentaren fra børnehaveklasseledernes repræsentant i hovedstyrelsen, Randi Bøyesen, da hovedstyrelsen mandag tog stilling til den nye arbejdstidsaftale.

Og det holdt hårdt - til det sidste. De vanskelige forhandlinger sluttede først fredag aften, og da hovedstyrelsen skulle mødes mandag morgen, lå skylaget tæt over Kastrup. Det betød omveje, forsinkelser og fravær. Men altså en børnehaveklasseleder, der er tilfreds på sine kollegers vegne.

Og DLF's formand var også godt tilfreds.

'Det var sandelig i sidste sekund', sagde Anni Herfort. 'Men det er et godt resultat, vi kommer hjem med, og aftalen betyder, tror jeg, at det fremover bliver ulige nemmere at planlægge samarbejdet i indskolingen. Jeg er glad for, at der nu også bliver 'betroet tid' og 'samarbejds- og udviklingstid' til børnehaveklasselederne. Der var efterhånden proppet alt muligt ind i deres fællesakkord. Og så er det vigtigt, at børnehaveklasselederens funktion som klasselærer slås fast'.

Randi Bøyesen understregede sin tilfredshed med, at der er lavet en aftale, som er meget tæt på lærernes.

'Med alle de skolestartprojekter, som vi er med i, så skal skolerne nu ud og finde timer lokalt til arbejdet. Når jeg sammenholder det med løndelen, så er jeg yderst tilfreds', sagde hun.

Ingen andre tog ordet. For stemte 11, mens syv stemte imod. To havde ikke stemmeret, og resten var fraværende.-th