Portaler

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I gamle dage var en portal en rigt udsmykket hovedport ind til et stort hus, et palads, tempel eller måske ligefrem til en hel by. I dag betyder en portal også en hjemmeside, som tilbyder en 'rigt udsmykket' indgang til en samling sider på Internettet.

Opasia på www.opasia.dk er den måske mest kendte danske portal til Internettet. Den er Tele Danmarks tilbud om vejvisning til informationer og tjenester på Nettet. Herfra er der adgang til alverdens oplysninger og kommercielle tilbud, men også til gratis nummeroplysninger og et stort katalog over e-mail-adresser. Det er for eksempel lykkedes for mig at finde adskillige gamle og halvvejs glemte skolekammerater her.

TV2 på www.tv2.dk har efterhånden udviklet sig til en portal, der viser vej til alt muligt andet end bare oplysninger om TV2 og dets programtilbud. Man kan både se og læse nyheder, gå ind på annoncer for køb og salg af biler, både og huse, jobannoncer og så videre. Alt det, der hører til i en fed søndagsavis. Hvad den udvikling kommer til at betyde for dagspressens annonceindtægter og dermed for deres overlevelse, kan man jo godt gisne om.