Fælles kamp mod mobning

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforening kan godt enes med Kommunernes Landsforening en gang imellem, og de to parter kan også godt blive enige med Undervisningsministeriet og forældreorganisationen Skole og Samfund, når det virkelig gælder.

De fire parter går nu sammen om en indsats mod mobning i de danske skoler. Pjecen 'Mobning - skal ud af skolen', som Københavns Lærerforening under stor og positiv omtale udgav i januar, er et af elementerne i en mappe, som sendes ud til samtlige danske skoler i august. I materialet indgår også et spørgeskema udarbejdet af professor Dan Olweus fra Bergens Universitet, som kan bruges til at kortlægge mobningen på den enkelte skole som grundlag for at planlægge en indsats imod mobning. Erfaringer fra Norge og Sverige viser nemlig, at der kan gøres noget ved mobning.

Desuden indgår to pjecer til henholdsvis forældre og elever udgivet af Skole og Samfund.