Halløj i operaen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter en lille snes år i DLF trækker Jørgen Rantorp årgang 1942 sig tilbage til sit otium i den nye lejlighed på Holmen, et stenkast fra det nye operahus. Han og fru Tus har i de senere år i ferier rejst til Europas operabyer. Nu ligger der én lige ved hånden. Og tiden, ja, den er der bare.

Jørgen Rantorp begyndte i Lærerforeningen i informationsstaben i 1985, derfra videre til organisationskontoret, derpå konsulent på pædagogisk kontor, hvor han blandt andet arbejdede med professionsidealet og tosprogede elever.

Som nyuddannet lærer fra Københavns Dag- og Aftenseminarium blev Jørgen Rantorp snart lærerrådsformand, kongresdelegeret og kredsbladsredaktør med mere i Høje Taastrup Kommune.

Endda fik han tid til sideløbende at læse på Danmarks Lærerhøjskole, cand.pæd. i dansk 1983, ja, han deltog for eksempel også i et tyskkursus på det berømte Goethe-institut om »Förderung im Bereich der gesprochenen Sprache mit Swerpunkten in der Grammatik, der Lexik und Idiomatik anhand von autentischem Sprachmaterial«.

Så er det nemt nok at forstå en opera.