Fyringssag i Højesteret

Først gav Østre Landsret fyret lærer ret. Nu skal Højesteret tage stilling

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi finder det på denne baggrund ikke bevist, at appellantens barsel ikke er indgået som et moment i beslutningen om at afskedige hende.

Med den kendelse fik lærer Merete Barfred Jensen Østre Landsrets ord for, at Odense Kommune havde fyret hende som følge af graviditet.

Sagen har indtil nu været fem år undervejs. Byretten i Odense frikendte for fem år siden kommunen for at fyre Merete Barfred Jensen seks dage inde i hendes barselsorlov, selv om der få måneder senere blev opslået syv nye stillinger i skolevæsenet.

Byrettens dom, der faldt kort efter, at en højesteretsdom gik Danmarks Lærerforening imod i en lignende sag, blev anket til Østre Landsret, hvor to ud af tre dommere klart tilkendegiver, at Odense Kommune ikke har kunnet bevise, at graviditeten ikke var en del af begrundelsen for at fyre Merete Barfred Jensen.

- Vi søger Justitsministeriet om tredjeinstansbevilling, siger Berit Jensen, som er konstitueret leder af Odense Kommunes juridiske afdeling.

- Vi blev frikendt i Byretten, det er ikke en enig Landsret og endelig har Højesteret taget stilling til en lignende sag, forklarer Berit Jensen som begrundelse for at søge sagen behandlet på ny.

I Danmarks Lærerforening er man yderst tilfreds med Østre Landsrets dom.

- Odense Kommune har ikke løfte bevisbyrden, og det er en meget klar dom fra Østre Landsret, selv om dommerne ikke er enige, siger konsulent Momme Knudsen, Danmarks Lærerforening.

Han håber, at Højesteret, hvis den skal tage stilling til sagen, kommer frem til samme afgørelse som Østre Landsret.

- Vi mener, at den tidligere dom er forkert, og er trætte af, at den er den eneste på området, fordi den beskytter ikke gravide mod uberettiget afsked, siger Momme Knudsen.

Odense Kommune skal betale Merete Barfred Jensen cirka 100.000 kroner i erstatning samt sagens omkostninger.

sjon

Powered by Labrador CMS