Jørgen Nielsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mandag den 19. februar var en trist dag for os på Bagsværd Skole, da vi fik meddelelsen om Jørgen Nielsens død. Vi vidste, at Jørgens chancer for at overleve kræften var minimale. Alligevel berørte det os alle dybt.

Jørgen var for to år siden gået på pension og var flyttet over til Edda i Århus. Men vi følte, at han stadig hørte til os på Bagsværd Skole. Han dukkede jævnligt op, og nogle af os vedligeholdt kontakten.

Jørgen var et meget aktivt menneske. Han kunne alt med sine hænder, og han gav sig selv tid til at bruge dem. Han tilbragte en stor del af sin fritid på Sejerø, hvor han selv havde bygget sit sommerhus. På øen kendte han hver fugl og plante. Af Jørgens interesser skal nævnes musik. Han betjente flere instrumenter og hyggede om os med guitar og harmonika, når vi besøgte ham.

På skolen var Jørgen en meget afholdt person. Han var venlig, tålmodig og vedholdende i sin hjælp til eleverne. Ingen gik forgæves til ham. Alle fik det råd eller den vejledning, de bad om. Derfor var det helt naturligt, at han var skole- og ungdomsvejleder. Skolen var i det hele taget Jørgens andet liv. Han havde det godt med lærergerningen i omtrent 35 år. Jørgen har været både lærerrådsformand og tillidsrepræsentant.

Forrige lørdag tog vi så endelig afsked med Jørgen. Det skete ved en enkel og smuk højtidelighed med sange, taler og et smukt stykke musik af Björn Afzelius.

Kollegerne på Bagsværd Skole