Uddannelse har topprioritet

Amerikanske vælgere udpeger skolen som vigtigste politiske spørgsmål

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De amerikanske vælgere betegner uddannelse som det vigtigste politiske spørgsmål forud for præsidentvalget i november. Det fremgår af en meningsmåling, som er blevet foretaget for den største lærerorganisation i USA, the National Education Association (NEA).

38 procent af de omkring 1.000 adspurgte vælgere gav uddannelse topprioritet. Det er en større andel end den betydning, som tillægges andre dominerende emner, heriblandt sundhedsvæsenet, sygeforsikringen og skatten.

Der er et ønske om øget opmærksomhed om uddannelse. Og politikere, som ignorerer det, løber en betydelig risiko, konkluderede de to institutter, som gennemførte undersøgelsen på vegne af NEA. Institutterne er Greenberg Quinlan Research, som har arbejdet for præsident Bill Clinton og andre demokrater, og Voter/Consumer Research, som blandt andre har Texas-guvernør og præsidentkandidat George W. Bush blandt sine overvejende republikanske kunder.

Vælgerne anbefaler, at forbundsregeringen øger sin indsats inden for skolevæsenet, og at der afsættes flere føderale midler til uddannelsesformål. Et relativt flertal på henholdsvis 38 procent og 42 procent støttede disse udsagn.

Vælgerne opfatter stadig delstaterne som hovedansvarlige for uddannelse, men flertallet mener nu, at forbundsregeringen også bør spille en større rolle nu i en bred vifte af uddannelsesspørgsmål, forklarer de to opinionsinstitutter samstemmende.

Læs mere på: www.nea.org/lac/elec2000/neaexec3.html-Regner Hansen er freelancejournalist