Debat

Famling i blinde

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formanden for udviklingsprojektet Astrid Schjødt Pedersen skriver i Folkeskolen nummer 5 om Dafolos forskellige metoder, at 'de er valgt og vurderet ud fra deres professionelle synspunkt'. Derfor går hun ikke ind i Dafolos forskellige metoder.

Uanset hvad der menes, var det nok klogt, for når firmaet under overskriften 'Dafolo og udviklingsprojektet' i Folkeskolen nummer 8 forklarer sig, efterlades indtrykket af et firma, der famler i blinde. Først fastslog Dafolo, at det enkelte medlem skulle i centrum for udviklingen og forandringen af DLF! Men den aktuelle forklaring på aktiviteter peger på en indsats, hvor der vandres rundt på kontorerne og indsamles data. Svarene her beviser selvfølgelig kun berettigelsen af disses eksistens, hvad ellers? Selvfølgelig er det også lettere end at indsamle data fra 80.000 medlemmer og deres professionelle hverdag, selv om firmaet hævder, at det er 'det konstruk-tive grundlag for udviklingsprojektet'. Og så blev postkortprojektet udtænkt.

Vi er nu forbi februarmødet, hvor hovedstyrelsen har diskuteret resultatet i forbindelse med behandling af udviklingsprojektet. Hvis forbindelsen til medlemmerne ikke lykkedes i nogen videre udstrækning, og det heller ikke ser for godt ud med besvarelsesprocenten for spørgeskemaundersøgelsen, er det ikke sært, at Dafolos sprogbrug til forklaring om udviklingsprojektet er meget tilfældigt henkastet, indtil det sjuskede. Firmaet samler således viden og information, der 'øger forståelsen for foreningens aktiviteter'. Hvorfor ikke af?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Man bliver yderst forbløffet over ord som 'vi forsøger', 'vi oversætter'. Synspunkter, som det viser sig er indhentet ved personlige møder. Det er noget mistænkeligt, at mødet med 80.000 medlemmer pludselig indskrænkes til at fylde promiller, som takkes for deres engagement og synspunkter. Det kunne tyde på, at postkort- og spørgeskemaundersøgelsen er blevet et godt og grundigt flop med et ringe respondentantal, og hvor ringe skal det være, før det er ubrugeligt?

Og tænk, Dafolo siger, at DLF bør beskæftige sig med arbejds-vilkårene i folkeskolen.

Kan man overhovedet problematisere, om DLF bør eller ikke bør? Nej vel!

Millionkontrakten med Dafolo betales af medlemmerne, så med-lemmernes repræsentanter i hovedstyrelsen må snart ytre sig i forhold til udviklingsprojektet, det ville være professionelt.

Torben Thomsen

Aars