Lav sild-status

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De tekniske skoler har et imageproblem. Det fik undervisningsminister Ole Vig Jensen (R) at vide, da han mødtes med en række elevrepræsentanter som led i projekt Uddannelse Til Alle, fortæller Undervisningsministeriets Nyhedsbrev den 26. februar.

- Hvis man er på diskotek og møder en god sild, har man ikke lyst til at sige: 'Jeg går på teknisk skole', forklarer Brian Seiben fra LO-Ungdom.

Men problemet er ikke kun, at mange erhvervsskoler ligner udtjente fabrikshaller fra 40'erne, det skyldes måske også forældre og skolevejledere, der har en tendens til at favorisere gymnasierne, eller at folkeskolen er for boglig og derfor lægger op til gymnasiet, skriver nyhedsbrevet.

Men holdningerne er forskellige.

- Hvis man tror, at alle unge hellere vil lave projektarbejde end at hænge i med dansk og regning, tager man fejl. Det kan ikke være rigtigt, at vi ikke kan læse og skrive, når vi går ud af folkeskolen, siger Anna Sarkwa fra indvandrersammenslutningen, IndSam.