Jesper Støier, 50, er chef for DLF’s skole- og uddannelses­politiske udvalg.

Jesper Støier fylder 50

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

14. januar fylder chef for skole- og uddannelsespolitisk kontor i DLF Jesper Støier 50 år. Det er ingen alder, tænkte han, da han i sommerferien kørte om kap med sin teenagesøn ned ad en italiensk bjergsti på mountainbike. Han styrtede og brækkede skulderen. Kontorchefen, ikke sønnen.

Hurtig og flittig har Jesper Støier altid været. Uddannet fra Frederiksberg Seminarium blev han lærer i Greve Kommune i 1984, hvor han også var tillidsrepræsentant, medlem af kredsstyrelsen og mødeleder i pædagogisk råd, samtidig med at han uddannede sig til cand.pæd. i ernæring og biokemi. I 1994 blev den nybagte cand.pæd. ansat som konsulent i DLF. Han arbejdede i henholdsvis fagligt kontor, organisationskontoret og pædagogisk kontor, mens han sideløbende tog en lederuddannelse fra Forvaltningshøjskolen og en master i mediering og konfliktløsning fra Københavns Universitet. Fra 1999 til 2002 var han leder af DLF's enhed for skolestart.

I 2007 blev Jesper Støier konstitueret som chef i pædagogisk kontor (der nu kaldes skole- og uddannelsespolitisk kontor). Og da stillingen som skole- og uddannelsespolitisk chef skulle besættes, blev Jesper Støier valgt blandt 13 ansøgere.