Vejen banet for nyt lønsystem

Stem ja og fasthold krav til arbejdstidsaftale

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforening skal fortsat slås for et lønsystem og en arbejdstidsaftale, som er værdig for lærere og for arbejdet i skolen. Jeg opfordrer til, at mange bakker op om det ved for eksempel at:

Deltage i debatten om, hvordan vores kommende lønsystem skal se ud, og om hvordan vi får lagt pres på vores arbejdsgivere, så de indgår en ny arbejdstidsaftale ved næste overenskomst.

Stemme ja til denne overenskomst, fordi den er et foreløbigt, men vigtigt skridt i den rigtige retning.

Det er i de forløbne år blevet klart, at lærerne nægtede at fortsætte med Ny Løn. Nu skal vi gøre det lige så klart, at vi kræver en arbejdstidsaftale, som gør op med timetælleriet.

Vores arbejdsgivere ville ikke indgå en ny arbejdstidsaftale, for de er alt for glade for tælleapparatet, som udmåler den enkelte lærers arbejde i minutter og sekunder. Tælleapparatet giver KL mulighed for to ting: Nedjustering af skolebudgetterne år for år via mindre tid til enkeltdelene i lærernes arbejde og en fornemmelse af kontrol med den enkelte lærer.

Hjemmehjælperne kæmper mod stregkoder i arbejdet. Vi skal også have stregkoderne ud af folkeskolen. De hører ikke hjemme her.

Ny Løn har fået et alvorligt skud for boven. Midlerne til lokalløn, som er selve blodtilførslen til det forhadte lønsystem, er stoppet. I stedet er reallønsudviklingen for den enkelte sikret via centrale aftaler. Dette vigtige resultat er hjulpet på vej af den massive protest, som lærerne mødte overenskomsten i 2002 med. På samme måde vil et stort ja denne gang blive brugt til et skub i den retning, vi gerne vil.

Vi vil et lønsystem, som ved næste overenskomst kan gøre op med de ulykker, Ny Løn har forårsaget, og vi vil en central arbejdstidsaftale, ligesom vi nu har indgået en central lønaftale.