Stem ja til Ny Løn på retur

Også selv om noget kunne have været bedre

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Arbejdsgiverne i KL har forstået signalet fra sidste overenskomst og har blødt op på de ideologiske ønsker om ét strømlinet, individualiseret lønsystem for alle ansatte, selv om der er vidt forskellige medarbejder-grupper og -kulturer i kommuner og amter.

Ved godkendelse af resultatet sikres alle lærere og børnehaveklasseledere en reallønsfremgang, og at overenskomstresultatet udmøntes efter centralt indgåede aftaler som to løntrin og et tillæg til alle i 2007.

Resultatet er et stort skridt på vejen til et system, der respekterer lærernes krav om en afvikling af den forhadte Ny Løn.

Forlodsfinansiering, hvor forskellige medarbejdergrupper kunne spilles ud mod hinanden, er blevet helt afskaffet.

Det er utilfredsstillende, at det ikke centralt lykkedes at sikre aftalte lønstigninger ud over de generelle procentvise stigninger til konsulenter og skolepsykologer. De specielle krav for disse to medlemsgrupper skal fortsat forhandles lokalt af kredsene. Den opgave skal løses lokalt, og den nye udmøntningsgaranti bliver her et vigtigt og et nyttigt redskab i forhandlingerne.

Der er lavet en flot løsning for 93'erne, og det er godt, at det langsigtede projekt med at forbedre pensionerne fastholdes med en generel forhøjelse af overenskomstpensionen med 0,2 procent til alle.

Det er også positivt, at ligestillingen på arbejdsmarkedet tilgodeses, ved at hele barselsperioden bliver pensionsgivende.

Det er uforståeligt, at KL ikke har vist reel vilje til at forhandle arbejdstid. DLF havde et godt og fremadrettet tilbud, men KL havde ikke modet. Nu får de nye sammenlagte kommuner og kredse et forudsigeligt bøvl med at samordne aftalerne lokalt i forbindelse med kommunalreformen.

Trods alt et godt resultat.

Jeg opfordrer alle til at stemme ja!