Sæt trumf på

Stem ja, fordi nej'et i 2002 har virket

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er en alvorlig plet på denne overenskomst. Vores krav om en ny arbejdstidsaftale er ikke indfriet.

Det er synd for lærerne, for skolen og for kommunerne. Vi har arbejdet intenst for at få en tidssvarende arbejdstidsaftale. KL havde ikke viljen og modet.

Vi tror stadig, det er den rigtige vej at gå, så nu bliver det op til de lokale parter at gøre det arbejde færdigt, der ikke lykkedes ved Overenskomst 05.

Ellers kan det siges kort: Denne overenskomst giver til både unge og gamle. Der er gjort op med forlodsfinansieringen. Lærerne kan disponere med resultatet de næste tre år. Et flot resultat med løntrin, udmøntningsgaranti og det hele.

Resultatet er omtalt andetsteds. Derfor nogle politiske begrundelser for det ja, jeg vil anbefale:

Ved sidste overenskomst stemte næsten 95 procent af medlemmerne nej til resultatet. Det gav dønninger hos både arbejdsgivere og lønmodtagere. Vi havde sat vilje og holdninger bag vores krav. Ingen kunne være i tvivl om, at vi ikke accepterede den lønform, vi var blevet en del af.

Efter en langsigtet og vedholdende strategi har vi med dette resultat vist, at det betyder noget at forfølge sine mål og idealer. Vi er blevet hånet og drillet for at arbejde efter en utopi, men vi står nu med et resultat, der ud over kontante gevinster har givet os vores egen lønordning, og for første gang i 18 år får vi ikke en udbygning af lokale lønmidler. Vores pulje til »lokalløn« er centralt aftalt med lige dele til alle lærere. Arbejdsgivernes projekt med individualisering af lønnen gennem decentralisering har fået et skud for boven.

Jeg anbefaler et ja, fordi provenuet er godt, og fordi retningen er afgørende ændret.

Vis, at vi mente vores nej i 2002, ved at stemme ja denne gang.