Ja til et godt resultat

Sidst sagde vi nej, nu skal vi være fælles om et ja

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle medlemmer får med dette resultat en reallønsfremgang. Dermed er vores højest prioriterede krav opfyldt. For første gang i mange år er der ikke afsat midler til Ny Løn/lokal løn. I stedet får alle et funktionstillæg, som udbetales en gang om måneden i et år. Vi er hermed klar til ved Overenskomst 08 at udarbejde et nyt lønsystem for lærere og børnehaveklasseledere. Der er også blevet plads til en forhøjelse af pensionsprocenten for alle overenskomstansatte. Den såkaldte 93-gruppe får både et engangsbeløb og en ekstra pensionsprocent på 2,5. For første gang giver det et mærkbart og tiltrængt løft i pensionen for denne gruppe.

Desværre var det ikke muligt at indgå en central arbejdstidsaftale, derfor må vi fortsætte med den aftale, vi har, og forsøge at få lokale resultater.

Ved sidste overenskomst stod vi sammen om et stort nej. Denne gang skal et stort ja bruges til at stå stærkt ved Overenskomst 08.

Men overenskomstresultatet løser ikke alle problemer. De kommende år vil byde på en skolepolitisk kamp omkring faglighed og rummelighed. Det kan ikke løses ved overenskomstforhandlinger.

Men med stor opbakning fra medlemmerne ved urafstemningen kan vi også stå styrket til at klare den kamp.