Godt for folkeskolen

Kompasretningen er rigtig, jeg stemmer ja

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi gik til forhandlingerne med hovedkrav om reallønssikring, pensionsforbedringer, afskaffelse af Ny Løn og en ny arbejdstidsaftale.

Vi har ikke fået det hele, men resultaterne er skridt i den rigtige retning, og jeg vurderer, at vi efter flere perioders forkert retning nu har fået vendt »skuden« og sat en kompasretning, der vil være til gavn for os alle i skolen og dermed også for skolen som sådan.

Hvis lønningerne på det private område skulle gå i stå eller udvikle sig negativt, kan vi få problemer med reallønssikring via de centrale lønninger. Med den regering, nogen har genvalgt, tror jeg ikke, de private lønninger stopper, og skulle det blive tilfældet, vil de aftaler, der er indgået alene på lærerområdet, sikre reallønnen.

Ny Løn blev virkelig sat på standby forlodsfinansieringen forsvandt, og samtlige er sikret to ekstra løntrin og et centralt fastsat funktionstillæg.

Pengene udmøntes langt tidligere, end vi tidligere har set, og da alle er sikret andele, er jeg ikke nervøs for reallønssikringen for den enkelte.

Vi fik ikke taget endelig afsked med Ny Løn, og den nye profil på vores område er ikke endelig, men retningen er god, og kommende overenskomster må så bringe os videre.

Pensionsforbedringer til alle, herunder også allerede pensionerede tjenestemænd, men ikke mindst resultatet til 93'erne vejer tungt i ja-skålen.

Jeg er ked af, at man i KL ikke havde mod og mandshjerte til at indgå en ny arbejdstidsaftale. Her, forud for kommunalreformen, fik de en enestående chance for at skabe ensartede rammer landet over. De turde ikke, så vi må nu lokalt forsøge at skabe disse rammer.

Heldigvis får vi frigivet mange mandskabsresurser fra de ikke længere eksisterende lønforhandlinger.

Brug din ret gør din pligt.

Stem! og stem gerne ja.