Flot forlig med skønhedspletter

Jeg anbefaler et ja

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kollektiv lønprofil

Det blev et flot overenskomstforlig med en kollektiv lønprofil og med gode muligheder for en reallønsfremgang de næste tre år.

Derfor kan jeg anbefale et ja ved urafstemningen.

Aktiv lønpolitik

Der er skønhedspletter i forhold til det specielle lærerresultat. Her er muligheden for lønfremgang næppe helt så god som for nogle af de andre kommunale grupper, der har afsat mange penge til lokalløn. Derfor skal de lokale kredse i Danmarks Lærerforening føre en aktiv lønpolitik for at sikre såvel nye som gamle overenskomstmidler. Vi skal ihærdigt fastholde vores lønniveau i forhold til de øvrige overenskomstområder.

Intet nyt lønsystem

Forliget peger ikke direkte frem mod et lønsystem, som passer bedre til lærerarbejdet. Et engangsbeløb for et evalueringsprojekt, som erstatter lokallønnen i denne overenskomst, giver ikke i sig selv et nyt lønsystem.

På det punkt starter vi forfra i 2008.

Ingen uspecificeret meropgave

Ved en systematisk evalueringskultur skal vi være meget opmærksomme på, at der ikke gemmer sig en uspecificeret meropgave til lærere og børnehaveklasseledere.

Forlodsfinansieringen er væk

Men skønhedspletterne kan ikke overskygge en kollektiv lønprofil med to løntrin, en forbedret pension, og at forlodsfinansieringen af Ny Løn er væk i de kommende tre år.