Et fornuftigt overenskomstresultat

Sikret realløn og forbedringer for 93-gruppen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det forlig, der er indgået om en ny overenskomst, både på det generelle område og gennem organisationsforhandlingerne, ser efter min opfattelse fornuftigt ud, når udgangspunktet er de krav, der blev opstillet inden forhandlingerne.

Reallønnen ser ud til at være sikret med KTO-resultatet (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte) via et løntrin til alle, generelle procentvise lønstigninger og udmøntningen fra reguleringsordningen over de næste tre år.

Med hensyn til vores eget lærerkrav om et mere centralt lønsystem mener jeg også, at vi med endnu et løntrin og et centralt aftalt funktionstillæg til alle har opnået nogle acceptable resultater og har fået tegnet de første konjunkturer af et lærerlønsystem. Konsekvensen må være, at det nu er accepteret også blandt arbejdsgiverne at alle kommunalt ansatte ikke behøver at være omfattet af det samme lønsystem.

For 93-gruppen er der også et godt resultat. Forliget indebærer 2,5 procent ekstra i pensionsindbetaling hver måned plus et ikke uvæsentligt engangsbeløb til medlemmerne i 93-gruppen.

Der sker også en lille forbedring af pensionsprocenten for alle overenskomstansatte. Det er et godt signal om, at overenskomstpensionen kontinuerligt skal forbedres.

Og så er der også opnået fornuftige resultater med såkaldte »bløde krav«: Barsel, adgang til pasning af syge børn, løn- og ansættelsesforhold i forbindelse med kommunalreformen og så videre.

Vi fik heller ikke denne gang alle vore ønsker opfyldt, men der er udpeget en retning, som kan understøttes gennem en høj stemmeprocent og et klart ja til forliget ved urafstemningen.

Jeg stemmer ja og vil anbefale andre at gøre det samme.