En metode til teamet

Hals Skole har stoppet sit projekt, men overvejer at begynde igen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man lærer at stille spørgsmål og lytte aktivt i kollegial respons. Det er en metodik, det er ufarligt, og det har slet ikke noget med psykologer og terapi at gøre, slår lærer Lene Albeck fast. Hun har tidligere deltaget i projektet på Hals Skole.

Kollegial respons er ikke længere en fast metodik på skolen, men hun fortæller, at hun bruger aktiv lytning i forældresamarbejdet, og hvis hun ellers husker det. Desuden bruger hun det i sin vejledning over for de store elever og til de meget specielle elever.

Lærer Søren Vittrup mener, at det især vil være godt for de unge lærere.

»De er stærke fagligt, men de er meget sårbare over for eleverne og i skole-hjem-samarbejdet«.

Under samtalen med de to lærere og skoleleder Vagn Andersen kommer det frem, at de egentlig savner at bruge metoden mere struktureret. Det fungerede kun under de to projektperioder, hvor tiden var skemasat, og de havde Laurits Krog som konsulent. Det er heller ikke alle ansatte på Hals Skole, der har prøvet at arbejde med metoden.

»Vi skulle nok overveje at tage det op igen. På så stor en skole har vi faktisk altid én i lærerkollegiet, der hænger og ikke har det helt godt på grund af belastningen i arbejdet«, siger Vagn Andersen, der godt mener, skolen kunne søge om tid til endnu et projekt.

De to lærere fremhæver, at det vil være godt at bruge kollegial respons som en del af teamsamarbejdet.