Ledighed blandt etniske unge

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Blandt andengenerationsindvandrere er der flere mandlige end kvindelige arbejdsløse. Det viser en beregning foretaget af ArbejdsMarkedsPolitisk Agenda. Dette er overraskende, for hvis man kigger på samtlige indvandrere, er der flest arbejdsløse kvinder.

Undersøgelsen gælder 15-24-årige. Den laveste ledighed findes blandt 15-19-årige døtre af asiatiske indvandrere. De er nede på 2,4 procents ledighed. Deres brødre har en ledighed på 7,1 procent. Den største forskel ses hos andengenerationsindvandrere fra Pakistan. Her har de 15-19-årige piger en ledighed på 4,3 procent, mens drengene er oppe på 23,6 procent.

Ledigheden blandt de 20-24-årige andengenerationsindvandrere er generelt langt højere. Her ligger tallene for henholdsvis drenge og piger på gennemsnitlig 25,9 procents og 18,8 procents ledighed.