Jørgen Rasmussen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Søndag den 11. januar modtog vi på Sjælsøskolen det triste budskab, at vores tidligere viceskoleinspektør Jørgen Rasmussen pludselig var død.

Jørgen blev efter udstået militærtjeneste ansat ved Birkerød Kommuneskole den 1. november 1962.

Der gik ikke lang tid, før vi erfarede, at skolen i Jørgen havde fået en ildsjæl, som foruden arbejdet i skolen også opbyggede en velbesøgt aftenskole med afgangsprøver for tekniske fag og HF.

Da skolen i slutningen af tresserne ikke kunne rumme de store årgange, og en ny skole blev vedtaget, trak Jørgen et stort læs, da ideen om den nye storrumsskole skulle virkeliggøres.

Men hvad der først falder os ind i mindet om Jørgen er hans store hjælpsomhed. Ikke underligt, at han i skolen helligede sig de svage elever, og vi er mange kolleger, som er ham stor tak skyldig for hans hjælp i situationer, hvor vi for en stund måtte glemme skolen - 'her er jeg', sagde Jørgen, 'problemet her er mit'.

Oktober 1993 måtte Jørgen på grund af sygdom tage sin afsked. Sammen med sin Karen flyttede han til Nakskov for at nyde sit otium, der desværre ikke skulle blive langt.

Æret være hans minde.

H. Chr. Teglman