Debat

En karakter for skoleindsatsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg vil påstå, at det vil være et løft for både eleven og skolen, hvis eleven fik en karakter for sin skoleindsats. En karakter, der skal gives for elevens aktive medleven, som viser, at han/hun har gjort sig nogle tanker om den dagsorden, der skal gennemgås i de enkelte fag (dansk, samfundsfag, historie, engelsk, tysk), så eleven aktivt kan byde ind med givende kommentarer og eventuelle nye emner.

En sådan bedømmelse og karakter (som varetages af de implicerede lærere) ud fra foranstående vil gøre, at den inaktive dygtige elev må yde noget mere i det daglige for at bevare sit gennemsnit. Det vil så igen få den elev, som tror sig lige så dygtig, til at stramme sig an også. Og så vil det endelig synligt belønne den elev, som til alle tider har arbejdet hårdt og seriøst, selv om han/hun har haft svært ved det.

Karakteren skal naturligvis skrives ind på karakterbladet og på det endelige afgangsbevis, hvor det skal indregnes i det karaktergennemsnit, eleven forlader skolen med. Det sidste er vigtigt og vil have den største effekt!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS