Inger Berg Rasmussen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Inger Berg Rasmussen er meget pludseligt taget fra os. Fredag den 13. november var hun som sædvanlig på arbejde på Glumsø Skole - tilsyneladende rask og frisk, som vi kendte hende.

Dagen efter faldt hun om ved en fest med familie og gode venner (blandt andre en del af skolens lærere).

Inger kom til Glumsø Skole i 1975 og har i alle årene primært undervist i dansk og engelsk. Ved sin død var hun klasselærer for 8.b, for hvem det har været en chokerende oplevelse at miste en lærer, som de slet ikke havde oplevet som syg.

Inger var en sej pige. For cirka 14 år siden fik hun fjernet sine nyrer og indopereret en ny nyre. Trods dette store indgreb fortsatte hun stædigt og energisk skolearbejdet, og det hørte absolut til sjældenhederne, at hun var på sygefraværslisten.

Såvel børn som voksne har vanskeligt ved at acceptere, at Inger ikke er iblandt os mere. Vi savner hendes lille venlige fremtoning, hendes brændende engagement, hendes glæde ved livet med arbejde, mand, børn og barnebarn.

I sine godt 23 år på skolen nåede Inger at få os til at forstå, at selv om vi lever på lånt tid, skal vi aktivt bruge os selv hver dag, vi får lov til at opleve. Det gjorde hun selv.

Ved Ingers begravelse læste hendes mand - Frank - følgende digt, som også for os på skolen på enkel vis beskriver vores følelser ved Ingers alt for tidlige død:

Inger

Du var lyset i vor midte

Du var centrum i vort liv

Nu er lyset svundet hen

og resten er nu blot periferi.

Dit livsmod var ukueligt,

din omsorg og kærlighed unik.

Må vi - der står tilbage

bevare mindet om det vi fik.

Personalet

Glumsø Skole