Ellen Bech

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ellen Bech er død, 67 år. For mindre end et år siden var Ellen stadig i fuld vigør som underviser på Læssøesgades Skole, hvor hun samtidig var en central person i visitationscentret. Kort før jul blev hun pludselig ramt af sygdom og mistede samtidig sin mand, Jørgen Bech.

Ellen dimitterede i 1956 fra Ranum Seminarium og var til 1998 ansat ved Århus Skolevæsen. Først på Brobjergskolen, hvor hun i en årrække også var lærerrådsformand, og fra 1988 på Læssøesgades Skole. Midt i firserne blev Ellen involveret i undervisning af tosprogede elever - et arbejde, som hun med iver, glæde og pionerånd engagerede sig i. Ellen deltog i flere forsøgsarbejder inden for undervisning af tosprogede. Hun afholdt småkurser i drama og sprog og var blandt andet også bidragyder til interkulturelt undervisningsmateriale. Kort før sin død nåede Ellen lige at se sine undervisningsbøger til tosprogede elever udgivet.

Ellen var en dybt engageret person med et mildt og venligt væsen og en dejlig humor. Hun var en særdeles kompetent lærer og meget afholdt. Ellen formåede at bevare sit unge sind og var altid med på nye ideer. Som kollega var hun en hjælpsom, givende, kreativ og utrolig ligeværdig samarbejdspartner. Ellen havde et musikfyldt hjemmeliv og efterlader tre børn og seks børnebørn.

Vi savner dig alle meget, Ellen - både som ven og som kollega.

Birgit Bach