DLF-pensionist - i fremtiden

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu, da vi er lidt på afstand af kongres 1998, hvor vi pensionister mistede stemmeretten til de kommunale overenskomstaftaler - og kun den - må det være på sin plads, at vi to pensionister i hovedstyrelsen kommer med vores vurdering af fremtiden for os i fraktion 4.

Samtidig fik vi, som bekendt, en anden form for indflydelse end den, stemmeretten kunne give, idet vi fra den 1. oktober 1998 er blevet medlemmer af Statspensionisternes Centralforening (SC).

Dette giver os nye muligheder, idet pladsen i SC's bestyrelse giver plads i Lærernes Centralorganisations (LC) forretningsudvalg, når talen er om pensionsforhold.

Samtidig er vi ved medlemskabet af SC i samarbejde med pensionister fra andre centralorganisationer, så vi samlet (cirka 25.000 medlemmer) kan påvirke overenskomstforhandlingerne.

På nuværende tidspunkt er der bred enighed om kravene til Overenskomst 99. De drejer sig om ligelig udvikling af løn og pension, krav, som også blev vedtaget på DLF-kongres 1998.

Målet er nu at få finansministeren til at se rimeligheden i dette og derefter at lovgive om det.

Om SC kan vi oplyse, at vi er repræsenteret i bestyrelsen ved Kristian Fløj-Jensen. Personlig suppleant er Else Holm Johansen. De ti kongresdelegerede og de to hovedstyrelsesmedlemmer er alle tolv medlemmer af SC's repræsentantskab. Det vil sige, at vi er med i alle beslutninger og henvendelser til offentlige myndigheder og andre organisationer.

Væsentligt er det, at vi er med i beslutningen om, hvorvidt overenskomstresultatet skal anbefales til et ja eller til et nej.

Efter de første møder i SC er det vores indtryk, at samarbejdet vil give nye impulser. Forhåbentlig vil vi også få bedre resultater ved den kommende overenskomst, end vi fik ved de foregående. Vi i DLF har nu både DLF, LC og SC i ryggen, for vi er stadig fuldgyldige medlemmer af DLF.

Samarbejdet i SC er baseret på vedtægter, hvoraf skal fremhæves, at formålet er på partipolitisk uafhængigt grundlag at varetage fælles interesser for de tilsluttede foreninger, for vores vedkommende for fraktion 4. Dette sker gennem de respektive centralorganisationer.

Kontingentet til SC betales centralt af DLF. Kontingentstigningen for fraktion 4 i DLF er uafhængig af dette.

Finanslovsaftalens forringelser på pensionistområdet er endnu så uklart formuleret, at det er vanskeligt at udtale sig om den, men SC vil også der gøre sin indflydelse gældende, for vi pensionister kan ikke bare sætte os hen og lade kommende pensionister få dårligere forhold end forventet.

Aktive og pensionister må gensidigt støtte hinanden.

Bemærk. En ekstra gevinst ved medlemskabet er rabatter på rejser gennem Dansk Folkeferie.

Nærmere oplysninger om dette kan læses i Folkeskolen eller i 'Statspensionisten'.

'Statspensionisten' er medlemsbladet for SC og udkommer seks gange om året. Prisen for bladet er indeholdt i medlemskontingentet.-Else Holm Johansen og Kristian Fløj-Jensen

er medlemmer af DLF's hovedstyrelse