Arbejd mere

Hvem kan forlange mest, Kommunernes Landsforening eller Finansministeriet?

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kort før jul udsendte KL en pjece, 'Udfordringer for folkeskolen', hvor det på 25 luftige sider fortælles, at man går efter en arbejdstidsaftale, der kan danne grundlag for 'en lederstyret udvikling', 'øget lærertilstedeværelse på skolen og mere undervisningstid' og 'frigørelse fra enkeltelementerne U, F og Ø'.

Pjecen er udarbejdet af Kontoret for Kultur og Skole, Lønafdelingen og Økonomisk Sekretariat. Den kan købes hos Kommuneinformation, som hverken angiver pris i pjecen eller på sin hjemmeside: http://www.kominfo.dk

I sidste uge offentliggjorde Finansministeriet endnu en udgivelse i serien om Danmark som foregangsland. Titlen er 'Arbejde og Service', og budskabet er, at der ikke er skattekroner nok til at bevare velfærden, hvis vi ikke alle sammen arbejder mere. Den stigende afgang fra arbejdsmarkedet 'vil være stærk i den offentlige sektor', og 'problemet er særlig udtalt i undervisningssektoren'. 'Hertil kommer, at presset yderligere forstærkes af, at der i løbet af de næste ti år kan forudses en stigning i elevtallet på over 100.000'.

I dagbladet Aktuelt lød kommentaren på lederplads: 'Mogens Lykketofts publikation 'Arbejde og service' udkommer påfaldende tæt på de offentlige overenskomstforhandlinger. Det kan ikke undgå at så tvivl om lødigheden, og det er faktisk ærgerligt'.-th

Udgivelsen kan findes på adressen:

http://www.fsk.dk/locations/fm/arbejde_og_service99/index.htm