Tipsmidler til skoleidrætten

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dansk Skoleidræt har netop fået bevilget 726.020 kroner af Kulturministeriets idrætspulje for ny idræt, som er en del af ministeriets andel af tipsmidlerne. Nu kan skoleidrætten gå i gang med at realisere otte pilotprojekter med 'skolesport' fordelt over det meste af landet.

Det centrale i projekterne er at tilbyde idrætsaktiviteter lige efter skoletid, at få styrket den demokratiske opdragelse, at få de idrætssvage elevgrupper motiveret til at deltage i idrætsaktiviteter og at få etableret idrætslegepladser på skolerne til gavn for trivslen i nærmiljøet.

Projekterne gennemføres på Sønderrisskolen i Esbjerg, Søhusskolen i Odense N, Munkevængets Skole i Kolding, Langelinieskolen i København Ø, Enghaveskolen i Frederiksværk, Mølkærskolen i Munkebo, Østre Skole og Aavangsskolen i Rønne og Gildbroskolen i Ishøj.