Merete Ho

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lørdag den 1. november 1997 døde Merete Ho. En dygtig, engageret lærer og et fint menneske er her ikke mere.

Merete Ho tog lærereksamen fra Herning Seminarium 1963. Straks efter blev hun og hendes mand, Preben Ho, ansat ved Langå Forbundsskole, hvor Merete virkede helt frem til foråret 1996, hvor sygdom tvang hende til at tage sin afsked.

På Langå Skole har vi ikke alene mistet en loyal medarbejder, men også en dygtig underviser. Hele hendes virke var præget af pligtopfyldenhed og ansvarsfølelse. Takket være en fin pædagogisk sans og stor menneskelig forståelse forstod hun at bibringe eleverne gode kundskaber. Hertil kom, at Merete var et fint menneske med en nobel tankegang og positiv livsindstilling, som hun på sin stille og diskrete facon også forstod at videregive til børnene. Derfor var hun meget afholdt af alle kolleger, børn og forældre.

Stærk og tapper viste hun sig under sin mands langvarige sygdom, hvor hun var ham en værdifuld støtte. Det var derfor et chok for alle, at hun selv skulle rammes så hårdt af kræft. Betegnende for hende var ingen beklagelse - uselvisk bar hun smerten for at skåne sine nærmeste.

Vore tanker går til hendes mand Preben og døtrene Marianne og Lisbeth, som har lidt et smerteligt tab. For alle os andre også et tab - men samtidig føler vi taknemmelighed over at have lært hende at kende.

Æret være hendes minde.

Kolleger og ledelse på Langå Skole