Inga Pedersen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Overlærer Inga Pedersen er død. Natten mellem den 19. og 20. december fik Inga, der var indlagt på Skive Sygehus, fred efter et langt og smertefuldt sygeleje.

Inga Pedersen blev dimitteret fra Esbjerg Aftenseminarium i 1960, og i august samme år blev Inga ansat ved Nordre Skole (nu Skivehus Skole) i Skive. Efter godt 30 år ved samme skole ønskede Inga at lade sig førtidspensionere. Den 21. november 1990 var Ingas sidste skoledag, og ved afskedsreceptionen blev der udtalt mange anerkendende ord om Ingas trofasthed, som var værdsat af elever, forældre og kolleger. Dansk, specialundervisning og orienteringsfag var Ingas foretrukne fagområder. Eleverne havde tillid til Inga. Mange børn har i specialundervisningstimerne foruden arbejdet med tal og bogstaver fået nyt livsmod i samværet med Inga. I løbet af sygehusopholdet modtog Inga mange besøg. Tidligere elever kom langvejsfra for at hilse på deres lærer, og måske delte de glade erindringer om udflugter med kælk til Ingas hjem i Sejstrup ved Hald.

I det kollegiale fællesskab havde Inga sin selvfølgelige plads, og det er kendetegnende, at adskillige af Ingas kolleger under hele sygeperioden kom på daglige besøg.

Selv om sygelejet var anstrengende og smertefuldt, kunne Inga på gode dage skæmte med de besøgende kolleger. Samværet i sygestuen kunne da minde om hverdagen på lærerværelset, hvor Inga i vekslen mellem sakasme, venligt drilleri og alvorlig lytten demonstrerede sin medleven i skolelivets forskellige aktiviteter og sit tilhørsforhold i kollega- og vennekredsen.

Det er godt for en skole at have trofaste, interesserede og arbejdsomme medarbejdere, og det er godt for medarbejderne, at der i flokken er personer, der siger til og siger fra.

Sådan var Inga. Det var et godt bekendtskab, og derfor vil vi i ære og respekt mindes Inga.

Skivehus Skole

Skive