Faglige ledere misforstår udviklingen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Størstedelen af de faglige ledere har misforstået udviklingen. De tror, at de unge er blevet usolidariske, fordi de ikke længere er fagligt aktive. I stedet burde fagbevægelsen kigge på sin egen struktur og forny det faglige arbejde.'

Sådan siger Dennis Lund til Aktuelts temaavis om LO's 100-års jubilæum den 3. januar. Dennis Lund er tidligere ungdomskonsulent i LO, og han advarer mod alderdomstegnene i den danske fagbevægelse.

Antallet af unge på fagbevægelsens kurser er næsten halveret på seks år. Gennemsnitsalderen på kurserne er i dag 44 år - det er ti år højere end i Norge.

LO har foreløbig satset 18 millioner kroner på et nyt ungdomsprojekt, 'MindScope', som skal finde nye måder at aktivere medlemmerne på. Der kan læses mere om MindScope på Internet-adressen: www.mindscope.dk.