Alice Holst

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med stor sorg, at vi i onsdags på Pædagogisk Psykologisk Rådgivning modtog meddelelsen om tale-hørekonsulent Alice Holsts alt for tidlige død. Hun blev 55 år.

Alice var på vej på arbejde, da hun pludselig gled på sin cykel og slog hovedet mod asfalten. Hun døde tirsdag aften af sine kvæstelser.

Alice havde gennem det sidste år kæmpet sig tilbage til sit arbejde efter en hjerneblødning. En kamp, som vi alle var imponeret af.

Alice Holst var opvokset i Dragør og blev lærer fra Zahles Seminarium. Hun videreuddannede sig som tale-hørepædagog og har siden 1984 været ansat i Trundholm Kommune først som tale-hørelærer og siden som konsulent.

Alice var et varmt og kreativt menneske. Hun kunne finde undervisningsmaterialer de mest uventede steder. En tur på bogudsalg, og hun vendte hjem med de mest finurlige, små billedbøger. Hun kunne finde legetøj de mest overraskende steder og til næsten ingen penge. Hun har gennem en årrække opbygget en materialesamling, som ikke findes magen til.

Alice har overrasket mangen en forælder, lærer eller pædagog ved med sine virkemidler at gå ind i arbejdet med børn med store sprog- og talevanskeligheder og i løbet af forbløffende kort tid afhjælpe vanskelighederne.

Som kollega var Alice et roligt samlingspunkt. Når bølgerne gik højt, kunne hun med sin store menneskekundskab finde løsninger, som ingen andre så.

Også i sin fritid var Alice et aktivt og kreativt menneske. Hun rejste meget med sin mand og deres børn. Arrangerede selv rejser til flere kontinenter. Hun var også aktiv i oprettelse af Vig Biograf og i den forbindelse selvfølgelig engageret i starten af en børnefilmklub.

Vi kommer alle til at savne Alice på arbejdspladsen, og i den forbindelse går vores tanker til Kåre og døtrene Uni, Nana, Ea og deres familier og ikke mindst børnebørnene, som Alice holdt så meget af.

Alice er ikke mere, men de dejlige minder om hende vil leve videre.

Personalet på Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Trundholm