Ellen Trane Nørby ville gerne have haft et tredje fremmedsprog som en del af reformen.

Ny undervisningsminister: Ikke udsigt til tredje fremmedsprog

Den netop udpegede undervisningsminister Ellen Trane Nørby har været stor fortaler for et tredje fremmedsprog i folkeskolens ældste klasser. Men hun mener, at det er vigtigt at skolerne får ro til at implementere folkeskolereformen, så hun vil ikke gå efter at få det ændret nu.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da den tidligere regering fremlagde sit udspil til en folkeskolereform, skrev Ellen Trane Nørby sammen med Venstre-kollegaen Kristian Jensen en kronik, hvor hun opfordrede til, at politikerne skulle være endnu mere ambitiøse på børnenes vegne.

"En god uddannelse er et vigtigt afsæt i livet, og uddannelse bliver fortsat vigtigere i en konkurrencepræget, globaliseret verden. Derfor skal vi sætte barren højt og give vores børn de bedste forudsætninger for at klare sig gennem livet. Skal man begå sig på et internationalt arbejdsmarked, er det afgørende at kunne begå sig på flere sprog. Så når regeringen foreslår at indføre engelsk allerede fra 1. klasse, ønsker vi at gå skridtet videre. Vi vil også give plads til endnu et tredje fremmedsprog i de ældste klasser", skrev hun.

Ny minister: Vi skal have skabt ro og bedre arbejdsrammer for lærerne 

Derfor har folkeskolen.dk spurgt den nye undervisningsminister, om hun vil forsøge at få det tredje fremmesprog ind i folkeskolen. 

"Det var en af de ting som jeg og venstre gik til forhandlingerne med og ikke fik igennem. Når vi ønskede plads til tredje fremmesprog i de ældste klasser, så var det for at sikre, at man også havde mulighed for at gøre sig endnu dygtigere på det sproglige område, fordi vi ved, at den globale virkelighed, som vi alle er en del af, forudsætter flere sprog. Men vi lavede en folkeskolereform, og den står vi ved".

Det er vigtigt for Ellen Trane Nørby, at der kommer ro om implementeringen af reformen.

"En del af reformen er jo også, at vi gennemfører den i fællesskab. Vi har aftalt, at nu skal der også være ro omkring folkeskolen, så vi ikke hver og hver anden dag kommer og laver rettelser og ændringer. Ligesom vi  har ønsker, som  ikke kom med, har de andre partier jo også, og det er vigtigt at vi ikke går og genåbner for at lave justeringer hver og hver anden dag".

Ellen Trane Nørby taler selv flydende engelsk og svensk, taler og forstår tysk og fransk og lidt spansk.