Tina Nedergaard: Forligskredsen har vetoret

Undervisningsminister Tina Nedergaard fastslog i onsdagens spørgetid i Folketinget, at Socialdemokraterne selvfølgelig har vetoret, når regeringen om kort tid fremlægger sit udspil til en reform af folkeskolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Socialdemokraternes uddannelsesordfører Christine Antorini spurgte i Folketingets spørgetid undervisningsminister Tina Nedergaard, hvordan hun vil samarbejde bredt om den reform af folkeskolen, som regeringen annoncerede allerede i januar.

Christine Antorini undrede sig over, at forligskredsen endnu ikke er blevet indkaldt til forhandlinger.

"Nu er vi ved at nå til den næste nytårstale; vi er godt på vej ind i november måned. Har ministeren ikke i hele den lange periode syntes, at det var værd at indkalde folkeskoleforligskredsen til drøftelser om udviklingen af folkeskolen?" sagde Christine Antorini.

Ministeren svarede, at hun har brugt "rigtig meget tid på at lytte til de folk, der er ude i virkeligheden".

"Og det, at man ikke sætter en underskrift under en kontrakt om, hvad et partnerskab går ud på, betyder jo ikke, at man er udelukket", sagde Tina Nedergaard med henvisning til sine seneste møder med KL.

Tina Nedergaard: KL har ikke vetoret

Undervisníngsministeren understregede, at KL selvfølgelig ikke har vetoret i skolepolitikken.

"Jeg er nødt til at sige, at når regeringen forhandler med andre aktører - altså ikke med forligskredsen, det er en anden sag, men med andre aktører - får man retten til at opnå indflydelse og gøre sin viden gældende og gøre sine interesser gældende, men man får ikke en vetoret", tilføjede ministeren, som i medierne har tilkendegivet sympati for flere af KL's mærkesager for eksempel fjernelse af 50 procent reglen for holddannelse i folkeskolen.

"Derimod har man selvfølgelig i forligskredsen en vetoret. Og derfor vil jeg gøre det, at jeg, når folkeskoleudspillet kommer, først vil invitere forligskredsen ind til en teknisk gennemgang, hvor vi gennemgår, hvad der ligger i det, og derefter parterne omkring skolen, og så må vi jo i gang med forhandlingerne, nøjagtig som man plejer", sagde undervisningsministeren.