Christine Antorini mener, at det kan ramme dem, der i forvejen har svært ved at gennemføre en uddannelse, hvis man fjerner SU'en for de hjemmeboende

S siger ja til seks timers skoledag til de yngste elever

Regeringen foreslår, at de yngste elever skal gå i skole fra klokken otte til fjorten hver dag. Det er Socialdemokraterne enige i. Men de er uenige i, at de unges SU skal betale for det, som regeringen har foreslået.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi er i forvejen stærkt bekymrede over, at kommuner skærer så meget ned i timetallet, så vi kan kun støtte regeringens forslag om flere timer til eleverne", siger Socialdemokraternes uddannelsesordfører Christine Antorini.

Regeringen foreslår, at pengene til de flere timer hentes ved at afskaffe SU'en til hjemmeboende unge på ungdomsuddannelse.

"Den måde at finansiere det på er vi er uenige i. Vi kan ikke forstå, at det er unge under uddannelse, der skal betale for regeringens forfejlede økonomiske politik", siger Christine Antorini.

Hun mener, at en sådan beskæring især vil ramme elever fra mindre bemidlede hjem.

"Jeg er så træt af, at det blive kaldt 'cafépenge'. Når de unge fylder 18 år, falder familieydelsen bort, og det er SU'en så en kompensation for. Det her vil gøre det vanskeligere for mange af dem, der i forvejen har svært ved at gennemføre en ungdomsuddannelse", påpeger den socialdemokratiske uddannelsesordfører.

Powered by Labrador CMS