Løkke: De yngste elever skal gå i skole seks timer om dagen

Et centralt element i det skoleudspil, som regeringen vil fremlægge til november, bliver, at de yngste elever skal gå i skole fra klokken 8 til 14. Det sagde statsministeren i sin åbningstale i Folketinget i dag. SU'en skal betale regningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nævnte igen de syv mål, som han allerede præsenterede for offentligheden forleden dag efter det såkaldte Marienborg-møde. Nemlig:

"Alle børn skal kunne læse ved udgangen af 2. klasse. Det, eleverne nu kan i 9. klasse, skal de fremover kunne i 8. klasse. Færre elever skal i specialklasser og på specialskoler. Fremtidens lærere skal rekrutteres blandt de bedste studerende. Undervisningen skal baseres på viden, ikke på vane. Elever, forældre og skolebestyrelser skal i højere grad være med til at udvikle folkeskolen. Og klare mål og åbenhed om resultater skal mindske behovet for at styre i detaljen", sagde statsministeren.

"Og hvordan når vi så de mål?", spurgte han og svarede selv:

"Regeringen vil præsentere et samlet folkeskoleudspil til november. Et centralt element bliver at styrke skolestarten. Vi vil give de yngste en skoledag fra 8 til 14. En seks timers skoledag. Seks timer med undervisning, fysisk aktivitet, kreativitet og lektielæsning. En tryg og sammenhængende dag, så børnene får den bedst mulige start på skolegangen. Den seks timers skoledag skal være fundamentet for en ny og bedre folkeskole. Hvor eleverne får en stærk faglig ballast".

Pengene vil regeringen skaffe ved at forringe SU'en.

"Men en ny og bedre folkeskole er ikke gratis. Det kræver prioritering. Lad mig derfor være helt konkret. Regeringen vil afskaffe SU'en til hjemmeboende unge på ungdomsuddannelser - de såkaldte "cafépenge". De penge skal vi i stedet bruge på folkeskolen. En god skole frem for cafépenge", sagde statsministeren.

Målet med en bedre folkeskole er, at stort set alle elever skal gennemføre en ungdomsuddannelse, pointerede Lars Løkke Rasmussen.

Læs mere