Malene Harpsøe mener, at forældrene selv skal bestemme, hvad børnene skal lave om eftermiddagen

Dansk Folkeparti siger nej til seks timers skoledag

Dansk Folkeparti vil ikke lægge stemmer til regeringens forslag om, at de yngste elever skal gå i skole fra klokken otte til fjorten hver dag. "Vi er ikke tilhængere af heldagsskoler", siger partiets uddannelsesordfører Marlene Harpsøe.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi synes ikke, at børn helt ned i 0. klasse skal gå i skole til klokken to om eftermiddagen. Vi mener, at familierne selv skal planlægge deres fritid, og at forældrene selv skal finde de rette fritidsaktiviteter til deres børn", tilføjer hun.

Dansk Folkeparti er ikke tilhængere af heldagsskoler.

"Og jeg fornemmer, at det er dér, Lars Løkke vil hen, når han taler om, at børnene skal have en sammenhængende skoledag med fysisk aktivitet og kreativitet", siger hun.

DF går ind for en styrkelse af elevernes faglighed

Til gengæld støtter Dansk Folkeparti op om regeringens målsætning om, at det, eleverne kan i 9. klasse i dag, skal de i 2020 kunne i 8. klasse.

"Vi vil gerne medvirke til, at den målsætning bliver opfyldt, for en styrkelse af fagligheden i folkeskolen er en forudsætning for, at vi kan bevare velfærdssamfundet, også i fremtiden", siger Marlene Harpsøe.

Men Dansk Folkeparti er altså uenig med regeringen i, at et centralt middel til at opfylde den målsætning er en længere skoledag på de yngste klassetrin.

Powered by Labrador CMS