Der bliver lidt bedre plads i landets 0.-2. klasser.
Der bliver lidt bedre plads i landets 0.-2. klasser.

Finanslov: Klasseloft sænkes til 26 elever i de yngste klasser

Læreruddannelsen får flere penge, klasseloftet sænkes i 0.-2. klasse – og så skal det være lettere for forældre at få udskudt deres barns skolestart. Sådan lyder hovedpunkterne på skoleområdet i den netop indgåede finanslov for næste år.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For første gang i næsten 30 år rokkes der nu ved folkeskolens klasseloft, der hidtil har ligget på 28 elever.

Med den netop indgåede finanslov for næste år har SF fået gennemtrumfet, at klasseloftet nu sættes ned til højest 26 elever i 0.-2. klasse.

Finanslovsaftalen er indgået af den socialdemokratiske regering sammen med støttepartierne SF, Enhedslisten og de Radikale samt Kristendemokraterne og Alternativet.

Partierne er helt overordnet blevet enige om at skabe bedre vilkår for børn, unge og voksne under uddannelse med 226,8 millioner kroner næste år, 564,4 millioner kr. i 2023, 631 millioner i 2024 og 649 millioner i 2025. Det bygger oven på det løft, der blev aftalt ved indgåelsen af sidste års finanslov, hvor der blev afsat én milliard kroner til ansættelse af flere lærere i folkeskolen.

Det er SF, der er gået forrest med kravet om at få nedsat klasseloftet, og selv om aftalen langt fra lever op til partiets oprindelige ønsker, kalder  partiformand Pia Olsen Dyhr aftalen "et første skridt på vejen til en folkeskole, hvor der er mere tid til den enkelte elev, og hvor lærerne kan nå at hjælpe flere børn".

Læs mere

Læs aftalen

Powered by Labrador CMS