Debat

Hvis forenklede fælles mål er nazi-propaganda, så er…

Keld Skovmand sammenligner forenklede fælles mål og målstyret undervisning med nazisme.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Keld Skovmand sammenligner forenklede fælles mål og målstyret undervisning med nazisme i sin nye bog. Jeg har siddet i mastergruppen for forenklede fælles mål, og føler mig personligt ramt af Kelds nazi-anklage. Det har sendt mig på en følelsesmæssig ruchetur den sidste uges tid, som jeg vil sige lidt om her. Både for at sige: Hallo! Tal ordenligt! Der er faktisk en nedre grænse. Men også for selv at komme ud af mørket. 

Jeg læste Kelds bog for en uge siden og i nogle dage har flg. ligget klar til afsendelse på min computer – men jeg har ikke lige kunne tage mig sammen – det var simpelthen for patetisk og trist til at dele, se selv: 

*****

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg har læst Keld Skovmands bog: ”Uden mål og med” – jeg er lidt småchokeret må jeg sige, for Keld trækker nazi-kortet overfor et stykke arbejde jeg har været involveret i at udføre – forenklingen af fælles mål (hvis du er interesseret i hvordan, så er det omkring side 27-30 – jeg gider simpelthen ikke gengive det her). Jeg har tygget på det et par dage og jeg finder det virkeligt ubehageligt. Jeg er vred – for det ligner ikke noget. Jeg er ked af det – for anmeldere og kommentatorer accepterer det uforbeholdent (flere finder det endog spændende, sjovt og betegner ligefrem bogen som sober). Og jeg er faktisk også ret fortvivlet fordi jeg meget gerne vil gå i dialog omkring FFM, men jeg vil ikke deltage i en retorisk kamp hvor nazi kortet allerede er trukket. 

Jeg synes dele af debatten omkring skolen er kørt helt af sporet. Tja, det er vel det. Gad faktisk godt tale om hvad der er videnskab, hvad der er politik og hvad der bare er beslutninger der tages når toget kører i processen omkring forenklede fælles mål. Men det bliver en anden dag. 

*****

Ja hulk – ikke sandt. Men sådan har jeg altså haft det. Jeg undskylder overfor kolleger, studerende, venner og familie. 

Nå, hvad fanden gør man. Jeg har fået to gode råd: (1) ærlighed og (2) humor. Helt ærligt; det smager af lort at få sit arbejde sammenlignet med nazisme – man bliver dum og stum af det, og så bliver det med humor faktisk lidt svært. Men jeg har opfundet en meget sjov lille leg som er helt terapeutisk – den hedder ”hvis forenklede fælles mål er nazi-propaganda, så er …” og så kan man sige lige hvad man vil! jeg lader det naturligvis gå ud over Keld (han har ligesom selv været ude om det) – men der er nærmest frit valg jo – alle kan blive til noget! 

Hvis forenklede fælles mål er nazi-propaganda, så er Keld Skovmand Kofi Annan 

Hvis forenklede fælles mål er nazi-propaganda, så er Keld Skovmand Supermand

Jeg messer bare derudaf … og har fået humøret tilbage. 

og lad nu være med at bruge min leg til at gøre fredelige folk til Göbbels, Hitler og Darth Wader. Du bestemmer selv - gør noget godt.  

PS: hvis det tålelige humør holder, så skaffer jeg mig måske en ny kopi af Kelds bog (jeg kom sgu til at give den anden væk), og forholder mig til det det Keld skriver en gang til. Men det bliver altså ikke lige nu – blodtrykket skal lige tøjles og depressionen holdes lidt på afstand.

Powered by Labrador CMS