I spidsen for en strejke

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For første gang i mands minde er medlemmer af Lærerforeningen i strejke. Lærerne ved tre social- og sundhedsskoler har siden 16. april nedlagt arbejdet, fordi deres nye arbejdsgiver staten vil tilbyde dem ringere arbejdsvilkår. Indtil 1. januar i år var Andreas Bang lærer på Elverhøjens Skole i Herlev. I dag er han tovholder i strejken.

Hvordan er det at komme fra en folkeskole og pludselig være med til at styre en strejke?

»Det er spændende og udfordrende. En af de ting, jeg som ny kan, er, at jeg kan se perspektivet for alle medlemmer i foreningen. Thor Pedersen ønsker at ændre arbejdstiden for alle lærere, sådan at det er lederne, der skal detailstyre den enkelte medarbejders arbejde, i stedet for at medarbejderen skal have det råderum, som er et særkende både ved at være lærer og egentlig også ved at være offentligt ansat i vores velfærdssamfund«, siger Andreas Bang, konsulent i DLF.

Hvilke opgaver har du i forbindelse med strejken?

»Jeg arrangerer møder, koordinerer med de fem andre organisationer, der har medlemmer udtaget til strejken. Jeg sørger for, at informationer kommer rundt. Jeg koordinerer i forhold til medlemskontor, konfliktudbetaling og informationsafdelingen. Jeg rådgiver også kredse og tillidsrepræsentanter i forbindelse med de spørgsmål, der opstår«.

Hvornår tror du, at strejken ender?

»Jeg håber, den ender hurtigst muligt, hvis finansministeren kommer til fornuft. Det er jo et meget nøjsomt krav, vi har, i forhold til at vi bare vil have forlænget den nuværende overenskomst i 11 måneder, så eventuelle ændringer kan tages i forbindelse med de almindelige overenskomstforhandlinger«.

Efter interviewet sluttede strejken. Lærerne på social- og sundhedsskolerne arbejder på vilkårene fra deres gamle overenskomst, indtil en ny overenskomst træder i kraft.

mbt@dlf.org