Anmeldelse

Portfolio Build Up! 3

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Portfolio Build Up! 3" er et flot materiale beregnet for 6. klasses engelskundervisning. Vi har her en virkelig fin grundbog, som via fem undertemaer og veludførte illustrationer kommer godt rundt i det engelske sprogs univers. Eleverne skal lytte, tale, læse, skrive og evaluere sig gennem materialet, hvori der lægges megen vægt på de sproglige og kommunikative aspekter af fremmedsprogsundervisningen.

Det engelske sprog leges ind ved hjælp af sjove og spændende tekster, dialoger, aktiviteter og sange. De fem hovedkapitler drejer sig blandt andet om at lære ganske almindelige vendinger, man kan bruge i dagligdags samtaler om tv, musik og vejret. Børnene får ligeledes mulighed for at erfare, hvordan man følger og giver instruktioner, fortæller historier og eventyr samt spiller skuespil og laver miniprojekter. Bogen understøttes fint af de velklingende cd'er, hvorpå man finder teksterne indspillet af engelsktalende børn og voksne.

Bagerst i bogen er der et fint grammatikafsnit, som blandt andet beskæftiger sig med navneord, tillægsord og verber. Tilmed kan man her finde en fyldig ordliste og en fortegnelse over uregelmæssige udsagnsord.

Lærervejledningen, som er meget udførlig og minutiøs, forklarer først generelt om systemet. Dernæst berettes der indgående om, hvilke arbejdsformer der lægges op til med dette interessante materiale. Vi hører ligeledes om den bagvedliggende portfoliotanke, får gode anvisninger til hvert enkelt kapitel, og fine kopiark afrunder materialet.

Powered by Labrador CMS