Venstre imod nyt universitet

Danmarks Lærerhøjskole i ny forklædning, mener partiet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Venstre er imod det pædagogiske universitet (DPU), som regeringen planlægger at fremsætte lovforslag om i denne folketingssamling, fremgår det af en pressemeddelelse fra partiet.

'Det ser desværre ud til, at DPU blot bliver Danmarks Lærerhøjskole i en ny forklædning', siger Hanne Severinsen, Venstres ordfører på området for de højere læreanstalter.

'Jeg tror ikke på, at undervisningsministerens model vil kunne indfri Venstres forventninger til en international forskningsstandard. Med DPU lægges der nemlig op til et snævert pædagogisk forskningsmiljø. Men det, der er brug for, er forskning i læreprocessen i tilknytning til de respektive fag'.

'Den fremtidige pædagogiske forskning skal derfor efter Venstres opfattelse ikke foregå på en monopolinstitution, men ude på universiteterne. Her skal forskningen være direkte tilknyttet de institutioner, der kan levere den bedst mulige kvalitet', siger Hanne Severinsen.

Men Undervisningsministeriet kører videre efter planen. Margrethe Vestager har netop givet 'grønt lys for udkast til lovforslag' om CVU'erne, der er en del af DPU-lovkomplekset. Det fremgår af en pressemeddelelse fra ministeriet.

Der tegner sig indtil videre ni CVU'er, og ministeren holder fast ved, at det endelige tal skal ligge deromkring.

I lovforslaget skal der blandt andet ses på, hvordan man skal gå fra statseje til selveje, og hvilke ledelsesmodeller centrene kan struktureres efter.