Skoleleder på arabisk skole: Jeg giver hånd til alle elever

Det er helt almindeligt, at lærere og elever på muslimske friskoler giver håndtryk, mener skolelederen på en arabisk friskole i Århus. Derfor undrer det ham, hvis det skulle være håndtrykket, der var årsag til en fars overfald på en lærer i Odense.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har aldrig haft problemer med at give hånd på vores skole", siger skoleleder Adel El-Hussein på Den Moderne Kulturelle Skole i Århus, som er en arabisk privatskole. "Jeg giver selv hånd til alle mine elever".

Skolelederen på Abildgårdskolen i Odense mener heller ikke, at det kan være håndtrykket, der var årsag til overfaldet.

Den Moderne Kulturelle Skole i Århus har på nuværende tidspunkt ingen procedurer for, hvordan lærere og elever hilser på hinanden, og om de giver hånd eller ej. Lærerne har et godt kendskab og en god kontakt med forældrene, og det er med til at forhindre konflikter, mener Adel El-Hussein.

Men overfaldet på Abildgårdskolen i Odense har alligevel fået ham til at overveje at indføre retningslinjer, som kan forebygge lignende hændelser. Han overvejer også at lave en handlingsplan for, hvad der skal gøres, hvis det alligevel skulle ske.

Overvejer en procedure

Efter mediernes dækning af sagen overvejer skolelederen at indføre en procedure på området

"Derfor har jeg skrevet det på som et punkt på næste lærerrådsmøde", siger Adel El-Hussein.

Der er cirka ti procent af forældrene på skolen, der ikke ønsker at give hånd. For nye lærere kan det være svært at afgøre, om man skal give hånd eller ej, fortæller skolelederen. Skolen har derfor løst problemet ved, at lærerne kun giver hånd til forældrene, hvis de selv giver hånd.

"Jeg har sagt til lærerne, at de skal vente og se, om forældrene giver hånd, før de selv rækker hånden frem".

Børn må gerne give hånd

Når nogle forældre ikke giver hånd, er det af religiøse årsager. Det gælder dog ikke håndtrykket i almindelighed, men kun håndtryk på tværs af køn. Og der gælder ikke de samme regler for børn som for voksne, understreger skoleleder Adel El-Hussein.