"Vi har hidtil sat integration før sprog, men det er også fordi, vi tror på, at man hurtigere bliver bedre til sproget, når man er integrere", siger formand for læringsudvalget Ole Vind til Horsens Folkeblad.

Hyrdebrev får Hedensted til at genindføre modtageklasser

I Hedensted Kommune i Østjylland har det været erfaringen, at de børn, der kom til kommunen som flygtninge higede efter normalitet og derfor var glade for at starte i en almindelig folkeskole. Men undervisningsministerens hyrdebrev for nylig om, at nyankomne har krav på særlig danskundervisning uden for det almindelige folkeskolesystem, får nu kommunen til oprette modtageklasser igen, skriver Horsens Folkeblad.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

 

Hedensted sender flygtningebørn direkte i almenklasser Løftet pegefinger til kommuner: Slut med at bryde regler for sprogstøtte til udenlandske elever 

 

hsfo.dk: Indvandrerbørn skal lære dansk, før de må komme i skole