Anmeldelse

Er jeg ordblind?
Er jeg ordblind?

Er jeg ordblind?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Er jeg ordblind? Jamen, jeg kan da godt se ordene!" er en cd-rom udgivet af Nyt Mod - på at læse og skrive.

Fakta:

Titel: Er jeg ordblind?

Pris: 65 kroner

Type: Dvd

Forlag: Nyt Mod

Cd-rommen indeholder alle mulige oplysninger om ordblindhed, for eksempel: Hvad er ordblindhed? Myter om ordblindhed. Hvad virker ved undervisning af ordblinde? Hvad med engelsk, når man er ordblind?

Der lægges ikke skjul på, at det er svært at være ordblind, men der følges op med positive kommentarer: Klø på, tro på dig selv, det er ikke så slemt at være ordblind - sagt af en dreng på 19 år.

Desuden er der små videosekvenser med børn, unge og forældre, der fortæller om deres problemer. Det er tankevækkende, at børnene og de unge næsten alle udtrykker lettelse over diagnosen - den er til at forholde sig til, og man kan gøre noget! Der bliver talt direkte til det ordblinde barn, også om selvværd og "sorte tanker". Det er godt at få at vide, at ordblindhed ikke betyder, at man aldrig får lært at læse, og rådet om ikke at skjule det for kammeraterne, men tværtimod at lukke "monstret ud af skabet", er et vigtigt budskab.

Jeg synes, det er genialt at udgive en cd-rom til hjælp for de ordblinde, så alle berørte har en reel mulighed for at få noget at vide. Det er nemlig muligt både at læse oplysningerne, at høre dem eller læse, mens man hører! Mange ordblinde har ordblinde forældre, som måske vil have vanskeligt ved at overskue en bog med tætpakket information. I hvert fald vil mange børn og unge stå af, så tommelfingeren op for denne let tilgængelige og enkle løsning.

Cd-rommen er udarbejdet af tre læseskrivekonsulenter med mange års erfaring. De ved, hvilke spørgsmål børn og forældre tumler med - de har nemlig hørt dem mange gange før, og derfor rammer denne cd-rom plet.

Powered by Labrador CMS